Kako napraviti – Kapu sličnu beretki

Pada prvi sneg…. Novembar…Hladni dani su uveliko počeli.

Možda je zato pravi trenutak da se ušuškate i pomoću heklice i vunice napravite sebi zanimljivu kapu, sličnu beretki. Ukoliko pažljivo pogledate ovaj video snimak,  za kratko vreme možete obradovati sebe ili nekog, sebi dragog, originalnom i unikatnom kapicom.  Srećno!


Dugmence radove možete pogledati i na mojoj Facebook stranici DUGMENCE, kao i u Kristina Kecman Google+ Albumima.


November 3, 2009  Tags: , , , , , , , ,   Posted in: KAKO NAPRAVITI - ZA DECU, KAKO NAPRAVITI - ZA ZENE, VIDEO UPUTSTVA

3 Responses

 1. I maybe not perfect,but I'm always me - October 3, 2011

  Kapa je takooo dobra,pokušala sam i sama da je napravim ali mi nije išlo baš najbolje. Možda bi bilo dobro da Vi malo pojasnite. ;D

 2. Kristina Kecman - October 20, 2011

  Tanja,
  Ponavljanje je suština savladavanja svega. Obzirom da oblast u kojoj ja delujem nije štrikanje i heklanje ne bih stručno mogla to da objasnim, a i objasniti kroz komentar … to je malo nezgodno i za onog ko piše – da formuliše i za onog ko čita – da razume.
  Ukoliko Vas to dovoljno zanima, verujem da ćete uspeti!
  Srdačan pozdrav i svako dobro!
  Kristina

 3. Sabrina - January 2, 2013

  Ja upravo pletem drugu kapu ovakvu. Prva je dobro ispala obzirom da mi je bilo mrsko da brojim, a druga ide odlicno jer pazljivo pratim. Fazon je da krenes sa 8 zica, zatim svaku dupliras, i dobijes kruzic od 16 zica. Onda u svaku cetvrtu dva puta provlacis. Kad zavrsis taj krug jednom opletes bez dupliranja. Samo poteras. Zatim ides u svaku 5 po dva puta ubodes. Pa prazan red, bez ubadanja dva puta. Pa u svaku sestu dva puta, pa opet prazan, pa u svaku sedmu dva puta. Posle sedme ne ides prazan red vec odmah u svaku 8. pa 9. pa 10. , 11. , 12. , i u svaku 13. dva puta. Posle trinaestog reda ides samo klasicno pletenje bez ikakvog ponavljanja, ( prazno, kako ga nazvah ), a kapa ce se savijati po malo. Pred kraj, ides sve normalno 1., 2., 3., a cetvrtu preskocis, pa 5. normalno. tako ce se obim smanjivati, i ides tako ceo red. u sledecem preskocis 2 zice, 4. i 5. i to je to. Srecno!

Leave a Reply