Mali sajam rukotvorina i lepih stvari u Novom Sadu, i kako je bilo…

Vikend koji je iza nas, u Novom Sadu je svakako obeležio prvi po redu Mali sajam rukotvorina i lepih stvari, koji se održao u prostorijama Rusinsko kulturno-prosvetnog društva (Matka). Imala sam zadovoljstvo da drugog dana održavanja ove manifestacije, 18.aprila, i sama budem učesnik u istoj. Bilo je tu mnogo izlagača koji su sa posetiocima podelili svojih ruku delo. Od nakita, koji je svakako bio najzastupljeniji, preko prirodnih sapuna, torbi, garderobe… Zaista je ponuda bila raznovrsna, bilo da ste došli da pogledom nahranite dušu ili da nečim lepim i originalnim obradujete sebe ili nekog sebi dragog. I na ovaj način želim javno da uputim sve pohvale divnim osobama, koje su i same stvaraoci, bez kojih se sve ovo ne bi realizovalo. U pitanju su Erveheja Martinović Ela, Bilja Dudaš i Marijana Djordjević. Kao i obično, kada učestvujem na nekoj prodajnoj izložbi ili manifestaciji, napravila sam, u potpuno privatnom aranžmanu, nešto fotografija koje bi, makar neki vremenski period, sačuvale od zaborava ovaj dogadjaj. Na moje veliko zadovoljstvo, inspirisana vizuelnim, dobila sam kao nagradu lepe fotose, koji govore više od bilo koje priče. Ovde ću staviti nekolicinu fotografija a kompletan album sa izlagačima drugog dana Malog sajma (i linkovima koji Vas vode do njih!), kao i album Dugmence na Malom sajmu rukotvorina, možete pogledati na mojoj Facebook stranici DUGMENCE i narednih dana medju mojim DUGMENCE Picasa Web Albumima.Autorski rad Maje Verzotti

Autorski rad Maje VerzottiGeomed Kozmetika - prirodni sapuni

Geomed Kozmetika - prirodni sapuniSpringstring Jewelry

Springstring JewelryAutorski rad Ane Vojnić Tunić

Autorski rad Ane Vojnić TunićAutorski rad Erveheje Ele Martinović

Autorski rad Erveheje Ele MartinovićAutorski rad Igla & Konac

Autorski rad Igla & KonacAutorski rad Bilje Dudaš

Autorski rad Bilje DudašAutorski rad Marijane Djordjević

Autorski rad Marijane DjordjevićAutorski rad Elizabete Vukov - BETA Goth

Autorski rad Elizabete Vukov - BETA GothAutorski rad Ivane Stojanović i Tamare Stojanović

Autorski rad Ivane Stojanović i Tamare StojanovićAutorski rad Olgice Buljovčić - OggyDesign

Autorski rad Olgice Buljovčić - OggyDesignAutorski rad %Kreativni brrlog% - Maja i Danijela

Autorski rad %Kreativni brrlog% - Maja i DanijelaAutorski rad - Vagabundo Art

Autorski rad - Vagabundo ArtIzgled Dugmence postavke

Autorski rad DugmenceDugmence radove možete pogledati i na mojoj Facebook stranici DUGMENCE, kao i u Kristina Kecman Google+ Albumima.


April 21, 2010  Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,   Posted in: PREsS, VesTI

2 Responses

 1. Milanka Zekovic - February 12, 2011

  Cao,zovem se Milanka,iz Beograda sam,oslikavam keramiku i drvo,pravim nakit,crtam….clan sam nekoliko beogradskih udruzenja rukotvoraca i preko njih se pojavljujem na beogradskim bazarima.Izuzetno me je zainteresovao ovaj vas lepi mali sajam,postavke su veoma zanimljive i kreativne i volela bih da budem jedan od ucesnika buducih slicnih desavanja.
  Veliki pozdrav
  Milanka

 2. Kristina Kecman - February 14, 2011

  Draga Milanka,
  Divno je što radite razne stvari i imate prilike da ih izlažete.
  Što se tiče konktetnog Malog sajma u NS-u, kao jedan od učesnika ja sam napravila malo fotosa kako bih dočarala atmosferu koja je vladala i radove koji su izlagani. Zaista nemam veze sa pokretanjem ovog Malog sajma (što je jasno i ako pročitate pqažljivo tekst posta koji ide pre fotosa) osim što sam imala zadovoljstvo da učestvujem na prvoj izložbi pod ovim nazivom. Sada je to manifestacija koja je zaživela i koja se redovno dešava u NS-u a gde se prijavljujete putem konkursa.
  Facebook grupa KREATIVKE NS je mesto gde možete pročitati više o sajmu.
  Inače i ja sam iz Beograda, gde i živim, i uglavnom ovde prisustvujem odredjenim izložbama, ali sam poznata i po tome što volim odredjeni dogadjaj da zabležim foto aparatom.
  Veliki pozdrav
  Kristina

Leave a Reply