Kako napraviti – Cvetove od materijala

U ovom postu možete videti nekoliko video uputstava koja su meni bila interesantna, a mislim da mogu biti jako korisna i primenjiva za razne stvari koje šijete. Cvetovi od materijala mogu biti glavni ukras na Vašem odevnom predmetu a mogu biti samo simpatična dekoracija. Možete ih prišivati na haljine a mogu sjajno da izgledaju i kao dodatak na Vašoj tašni ili rajfu. Za neke od cvetova potrebno je malo više vremena i strpljenja, ima i onih koji se naprave za čas, mada je uvek preporučljivije ne praviti odredjenu stvar za dva minuta, inače ona tako i izgleda i otprilike isto toliko i traje.

Prvo video uputstvo prikazuje kako da napravite cvet koji se posle pomoću pištolja za plastiku pričvršćuje na klip šnalu za kosu, što je isto dobra ideja. Isti takav cvet možete napraviti, sa manje latica i kao broš ili ukras za neku drugu primenu.
Drugo uputstvo je takodje vrlo simpatično i prikazuje kako da napravite jo-jo cvetić sa dugmencetom u sredini.Treće uputstvo prikazuje kako da napravite zanimljive, i svakako materijalom bogatije cvetove. Ako iskrojite trake od materijala iz kosine, Vaši cvetovi će biti pufnaviji. Ukoliko nemate ili ne želite da stavljate, po ivicama cveta tekstilnu boju sa šljokicama, možete ih ostaviti neobradjenim što će Vašim cvetovima dati pomalo starinski izgled.Četvrto video uputstvo prikazuje kako da napravite takozvani lizalica cvet, odnosno l0llipop flower. Vrlo lepo, praktično i pristupačno.Ukoliko čuvate neiskorišćene ostatke tkanina kao ja :), ovo je idealno uputstvo za Vas, jer čak i kad su nešto šareniji ovi cvetovi izgledaju jako ljupko.

Dugmence radove možete pogledati i na mojoj Facebook stranici DUGMENCE, kao i u Kristina Kecman Google+ Albumima.


May 30, 2010  Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,   Posted in: KAKO NAPRAVITI - ZA DECU, KAKO NAPRAVITI - ZA ZENE, VIDEO UPUTSTVA

Leave a Reply