Možda novi časopis o šivenju u Srbiji – “Štep”

Pozdrav svima! Pre par dana kontaktirala me je izvesna dama koja se bavi šivenjem i koja me je, obzirom na tematiku i posećenost mog blogosajta, obavestila o samoj stvari. Anketa koju možete, potpuno anonimno, popuniti za kratko vreme i koja će uticati na sadržaj i orijentaciju časopisa može da se nadje OVDE. Moj doprinos čitavoj stvari neka bude mala molba za sve vas koji ste raspoloženi da popunite ovu anketu. Kada budem imala više informacija, podeliću ih sa vama.

Srdačan pozdrav

Kristina Kecman, rodjena Lalicki.


Dugmence radove možete pogledati i na mojoj Facebook stranici DUGMENCE, kao i u Kristina Kecman Google+ Albumima.


July 8, 2010  Tags: , , , , , , , ,   Posted in: VesTI

11 Responses

 1. AnaJan - July 12, 2010

  Kristina, hvala Vam puno na saradnji i pomoci! Ana

 2. Kristina Kecman - July 12, 2010

  Ana, želim Vam svako dobro.
  K.

 3. lahesa - July 13, 2010

  Popunila sam anketu i poslala(nadam se uspešno).
  Smem li da je stavim na FB? Mislim da bi bilo korisno za sve.

  Pozdrav,Lahesa

 4. Kristina Kecman - July 13, 2010

  Lahesa draga, samo izvoli.
  Pozdrav
  K.

 5. Magrit - July 17, 2010

  Odlicna ideja !
  Svidja mi se sto bi casopis izlazio jednom u 3 meseca, tako bi se lakse odrzao. Nema nas puno, citatelja, ali nas nema ni malo, taman i tema za jednom u 3 meseca.
  Narocito mi se naravno svijda sto bi bilo teksta i o pletenju 🙂

 6. cele - July 21, 2010

  Podržavam ideju da se pokrene časopis o šivenju.Nedavno sam kupila staru Bagatovu Slavicu u odličnom stanju i želja mi je da usavršim veštinu šivenja, tako da se nadam da časopis neće biti namenjen samo početnicima, nego da će se obraćati i malo iskusnijim švaljama.Nekada je svaka vojvodjanska kuća imala Singericu. Gotovo svaka domaćica znala je da porubi zavesu, zakrpi pantalone, sašije kecelju i slično. Moja prabaka Keka je bila krojačica, a mama mi je pričala kako njoj nikada nije bilo malo materijala jer je bila dovitljiva i kreativna.Moja majka je od svoje babe Keke naučila da šije, a ja sam učila od mame.
  Kako ulazim u zrelije godine sve više podležem uticaju svog ženskog vojvodjanskog rodoslova,iako mi je šivenje samo hobi, daleko od mog osnovnog zanimanja.

 7. Kristina Kecman - July 22, 2010

  Draga Svetlana,
  Lepo je čuti da još uvek ima sveta koji se iskreno interesuje za stvaranje uz pomoć šivaće mašine.
  Baš ste lepo napisali i o Vašoj prabaki, baki, kao i Vašoj majci i njihovom umeću. Nikada čovek ne zna sa sigurnošću kada će genetika da učini svoje, niti može pouzdano da tvrdi kako će se baviti samo jednim poslom u svom životu. Kao i Vi, i ja ću tek kada i ako izadje časopis, znati koja je koncepcija istog te kako je osmišljeno da se čitava stvar realizuje. Obzirom da i meni krv predaka svaki dan pravi ringišpil, te volim sve časopise i knjige vezane za stvaranje, a malo se i razumem u čitav taj posao, jedva čekam da vidim “Štep”.
  Vama šaljem srdačan pozdrav i želim Vam puno divnih ideja i kreativnosti u Vašem stvaranju.
  K.

 8. Dragana - August 2, 2010

  Draga Kristina,
  godinama se bavim raznim tehnikama rucnog rada. Volim da pletem, heklam, vezem, ali mi je prva ljubav – sivenje. Nema nista lepse nego kada obuces ili poneses ruku svojih delo…
  Radujem se novom casopisu i sa nestrpljenjem ga ocekujem!
  Veliki pozdrav i puno srece!
  Dragana

 9. Kristina Kecman - August 2, 2010

  Poštovana Dragana,
  Lepo je da i Vi sami radite mnoštvo toga vezanog za ručni rad.
  Drago mi je da se radujete novom časopisu i nadam se da ste dobro pročitali obaveštenje o istom, na ovom sajtu, te da ste razumeli kako časopis, ukoliko dodje do publikacije istog, neću pokrenuti ja već izvesna mlada dama. Moj skroman doprinos je bio taj da ko god obidje Dugmence eventualno popuni anketu vezanu za časopis, za koju sam u gornjem postu stavila link.
  Svakako imate srdačan pozdrav od mene!
  Kristina!

 10. Bratislava - September 5, 2010

  Jako mi je žao što za ovaj blog tek sada saznala. Zaista je fenomenalan! Oduvek me je zanimao ručni rad, tako da svo svoje slobodno vreme posvećujem upravo tome. Oduševljena sam idejom o srpskom časopisu za šivenje pa vas molim da mi, ako je to ikako moguće, posaljete anketu na e-mail jer preko linka ne mogu da je otvorim.

 11. Kristina Kecman - September 6, 2010

  Poštovana Bratislava, nikada nije kasno!
  Što se tiče ankete vezane za mogući časopis na srpskom o šivenju i tome sličnom, kada odem na taj link, lepo piše sledeće, citiram :” Ova anketa je zatvorena, za sve sugestije i predloge, mozete mi se obratiti putem email adrese: [email protected]
  Na Facebook-u postoji grupa Štep čiji član možete postati, a čiji je autro dama koja će možda pokrenuti pomenuti magazin.
  Srdačan pozdrav
  K.

Leave a Reply