Ukrasi za kosu & Frizure

Svaka žena voli da nosi, ili da ume da napravi svojoj kćerkici neki lep i unikatan ukras za kosu. Uputstva-tutorijali koje ovde možete videti su u formi spiska, a svaki od naslova Vas vodi do odredjenog linka, i pomaže Vam da savladate različite tehnike pravljenja raznih ljupkih ukrasa, koji vrlo lepo mogu poslužiti i kao poklon!

Primetićete da se u mnogim od ovih uputstava, kao bitan alat pojavljuje i pištolj za topljenje plastike (Koji se koristi stavljanjem plastičnih štapića u isti, najbolji su providni štapići, mada ih ima i u bojama…a negde postoje i sa šljokicama). Za takav pištolj bi bilo dobro da sakupite novac i uzmete ga u nekoj boljoj radnji alata, i ako se pojavljuje i u jeftinim radnjama za 120 dinara, ali ne vredi ničemu.

Radi lakšeg razumevanja, obzirom da su objašnjenja u ovim uputstvima (tutorijalima) mahom na engleskom jeziku, možete se poslužiti Google prevodiocem ili Babel Fish prevodiocem koji Vam nude da prevodite i reči i čitave fraze. Ukoliko i sami naidjete na neki dobar tutorijal, podelite ga sa nama! Srdačan pozdrav. K.


UPUTSTVA – TUTORIJALI

Napravite traku za kosu za deset minuta

Još jedna varijanta trake za kosu

Vikleri za kosu od materijala

Metalne šnalice ukrašene filcom i cvetićem

Šnale za kosu sa ukrasom od rips trake- foto tutorijal odličan

Šnale za kosu presvučene trakom sa cvetom na vrhu

Kako aligator šnalicu presvući i postaviti mašnu na gornjem delu

Kako od tankih rips traka da napravite mašne bubamare, letire,bumbare  – za šnale

Klip šnala ukrašena sa jednom mašnom (napravljenom od puno malih mašni)

Kako da napravite ukras od perja – video tutorijal

Kako da napravite ukrasni rajf sa mašnom ili nekim drugim ukrasom-video tutorijal

Kako da napravite uramljeni držač za šnalice

————————————————————————————————————–

FRIZURE – TUTORIJALI

Kako da napravite duplu francusku pletenicu u kosi – video tutorijal br.1

Kako da napravite završetak na francuskoj pletenici  u kosi- video tutorijal

Kako da napravite francusku pletenicu od svoje kose. Odličan video tutorijal!

8 Responses

 1. Gordana - October 26, 2010

  Divan sajt, odlicna ideja! Za sajt sam saznala preko BlicPulsa; objavili su kratak, afirmativni osvrt na sadrzaj sajta. Kupila sam masinu Bernina pre 2g, ali kao totalni pocetnik i osim sto sam iz uputstva naucila elementarne stvari, tj. jedva da rukujem njom, NISTA ne znam oko krojenja, tehnika sivenja i sl. Pocetnicke literature, naravno, nigde nema po knjizarama u gradu. Tim pre je moja radost bila veca, kada sam saznala za Vas sajt i videla mnostvo korisnih informacija i za nas pocetnike, i uputstava vezanih za sivenje. Hvala jos jednom i srdačan pozdrav !!!

 2. Kristina Kecman - October 26, 2010

  Gordana draga,
  Najlepše Vam hvala za lepe reči. Najpotrebnije Vam je strpljenje, to uvek govorim i sebi, svakodnevno.
  Nisam ni znala da je Blic Puls objavio nešto o mom sajtu, zanimljiva informacija 🙂
  Što se tiče krojenja i šivenja odeće, mnogi su samouki i lepo im ide. U slučaju da Vas zanima malo brži put koji ne umanjuje potrebu za strpljenjem, ali mnogo znači – jeste da odete u NU “Božidar Adžija” i upišete šivenje. Tamo ima nekoliko nivoa što se tiče odeće i konstrukcije, kao i različitih programa kurseva za odredjene stvari.
  Moja iskustva su sjajna i svakom ko me pita to preporučim. Naravno ako Vas nešto zanima možete to i sami naučiti.
  Tek planiram da objavljujem razne stvari tako da svratite kad imate vremena, sigurno će i za Vas biti zanimljivog sadržaja.
  Srdačan pozdrav
  Kristina

 3. nadica - January 4, 2011

  Hvala dragom Bogu sto postojite za nas neuke ili kreativne ljude. Razumem se malicice u heklanje i pletenje ali sto se tice sivenja u to ne. Imam jaku zelju i nadam se da cu uspeti u tome! Zao mi je sto u novembru nisam posetila vasu izlozbu u Lazarevcu,(kasno sam saznala) ali ima vremena.
  Inace Vas sajt sam nasla na forumu sam svoj majstor.
  Zelim Vam puno uspeha u Novoj 2011 i pune ruke posla!!!

 4. Kristina Kecman - January 5, 2011

  Draga Nadice,
  Hvala što ste posetili moj sajt i ostavili komentar.
  Ako imate jaku želju kako i sami kažete i šivenje će Vam ići. Morate biti svesni da je za sve potrebno vreme, tako da nemojte odustajati ako Vam nešto ne uspe iz prvog pokušaja. Što više radite veće su šanse, da ukoliko ste daroviti, dobijete predivne rezultate. Što se tiče moje izložbe – biće prilike.
  I ja Vama želim sve najbolje i puno sašivenih stvarčica u 2011 godini!!!
  K.

 5. Marusja - March 13, 2011

  Draga Kristina,
  moram das pohvalim Vase radove i ceo sajt. Ima mnogo interesantnih stvari. Volim sa sijem, uzivam u tome, mada nemam mnogo vremena sada, imam bebu od 6 meseci. Ali bice vremena 🙂 Htela sam samo da pitam gde moze da se nadje ovaj tanki filc, kao na onim snalicama, gde su cvetici od filca. Pokusavala sam to da nadjem u raznim radnjama tekstila u Novom Sadu, ali nisam nasla.
  Hvala unapred!

 6. Kristina Kecman - March 17, 2011

  Draga Marusja,
  Divno je što i pored male bebice nadjete vremena da se bavite i nečim kreativnim ili barem planirate da pravite nešto lepo.
  Ovog trenutka ne mogu Vam precizno reći gde da uzmete taj tanji filc, ali odgovoriću Vam ovih dana u ovoj rubrici, kao i putem e-mail adrese. Znam da u Beogradu postoji fina knjižara sa velikom ponudom raznih tabli od filca, gotovih, i onda samo seckate oblike koje želite. Takodje, postoje gotovi cvetići od filca. Raspitaću se i proslediti Vam info.
  Srdačan pozdrav za Vas i Vašu bebicu.
  Kristina

 7. katarina - December 22, 2013

  kako cu napraviti krpice ? molim dajte odgovor

 8. Kristina Kecman - March 7, 2014

  Draga Kaca, ne znam tacno na koje krpice mislite ako mislite na ove sa kojima pravite loknice, vrlo je jednostavno> Uzmete komad srednje debelog pamuka i isecete makazama po duzini od oko 20 cm. Sirine oko 5cm. I to je to. Navijate pramen kose na tu trakicu koju zatim vezete u cvoric ili masnicu. Ako prespavate sa tim imate diiivne loknice. Ako ne prespavate imate slatke talasice.

  Pozdrav
  Kristina

Leave a Reply